Джевдет Чакъров: Не съм участвал в оценяването на терените в Несебър 04.01 | 18:47

Той твърди, че никога не е имал информация за застрояването на терените

От Елена Кирилова

Бившият министър на околната среда и водите в периода 2005-2009 г. Джевдет Чакъров категорично отрече да е участвал в процедурата по оценка на терените в Несебър, предаде агенция "Фокус”.

Чакъров твърди, че никой не му е представял информация за провеждането на процедури, свързани със застрояването на дюните. Според него природните богатства на страната трябва да бъдат опазвани и самият той е работил в тази насока.

Той посочи случай, в който е бил сезиран за проект за изграждане на басейн пред хотел на плажа "Какао бийч” в "Слънчев бряг”. Във връзка със сигнала той е назначил проверка, която потвърдила, че има подобни намерения. Ето защо Чакъров разпоредил строителството в района да не се разрешава, а самият инвеститор е получил предписания за възстановяване на увредени места.

Бившият министър твърди, че никога не е правил компромиси и не е оказвал натиск върху служители на МОСВ. Именно в това се усъмни по-рано днес (4 януари)  заместник-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева.

Тя посочи, че подобни решения могат да се вземат единствено под натиск, а в случая такъв е установен от министъра на околната среда.

Водещи

Най-четени