Знамето на София се развя гордо, за да поздрави всички столичани 17.09 | 13:40

На тържествената церемония по издигането на флага присъстваха президентът, председателят на парламента и премиерът

От Гергана Златкова

Президентът Росен Плевнелиев, председателят на Народното събрание Михаил Миков и премиерът Пламен Орешарски присъстваха на тържествената церемония по издигане на знамето на София до храма "Света София" по повод празника на града, информира БТА.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова честити Деня на София и "пожела вяра, надежда и любов и мъдростта да ги задържим завинаги". 

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили прие строя на почетния караул, а в присъствието на българския патриарх Неофит, Знеполският епископ Йоан и свещеници от Българската православна църква отслужиха тържествен водосвет. 

В словото си кметът на София Йорданка Фандъкова отбеляза, че тази година 17 септември идва като знак не само на вярата, надеждата и любовта, но преди всичко на мъдростта, която ни прави общност.

Тя посочи, че всеки има своето специално място тук, което е дълбоко в сърцето му. По думите й голямото предизвикателство, на което трябва да отговори Столичната община е да превърне всяко лично преживяване в любов и грижа към града.

Тя отбеляза, че най-силната страна на София са нейните граждани с техните способности. 

На церемонията присъстваха и общински съветници, и много граждани. След края на официалната част прозвучаха викове "Оставка". 

Водещи

Най-четени