Без компромати преди изборите, призова Плевнелиев 12.04 | 12:40

Държавният глава смята, че това няма да впечатли избирателите

От Елена Кирилова

Компроматите няма да впечатлят българския избирател. Призовавам към отговорна политическа кампания. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, цитиран от агенция "Фокус”.

Във връзка с началото на предизборната кампания държавният глава припомни, че отговорността на политиците е да върнат доверието на гражданите

"Първият ми апел към участниците в изборите е: Чуйте хората. Адресирайте проблемите им. Предложете решения и поемете ясни ангажименти. Второто ми послание е: Работете за доверие... Третото ми послание е призив към участниците в изборната надпревара: Не обещавайте всичко, а само това, което реално можете да изпълните. Това е начинът да се върне доверието на гражданите”, подчерта държавният глава.

Според него политиката не е задкулисни договорки и странни компромиси, а е възможност за генериране на добри решения и създаване на правила, по които се развива обществото.

"Българският народ очаква промяна. Очаквам по-различен и национално отговорен подход към важните за обществото въпроси. Очаква качествено нов ангажимент за управлението на страната”, отбеляза Плевнелиев.

По думите му, ако партиите искат да подкрепят българската държавност, трябва да подкрепят усилията, които полага ЦИК. Той иска позитивна кампания, а този, който загуби изборите, да стисне ръката на спечелилия.

Според Плевнелиев политическите партии са постигнали добър консенсус в дебатите в последната фаза на приемането на Изборния кодекс.

Президентът твърди, че е изключително щастлив от идеята за Изборния брод, тъй като това е допълнителен механизъм в подкрепа на организацията на изборите.

Водещи

Най-четени