Сидеров се регистрирал, за да не се изложи пред гостите 29.05 | 12:18

"Аз излизах сам на избори, не се крия като Борисов зад лицето Плевнелиев, след това да го чука по челцето"

От Ивелина Георгиева

"Атака" ще остане в пленарната зала по време на гласуването на кабинета "Орешарски". Това каза лидерът на партията Волен Сидеров по време на трибуна в парламента.

"Днес може да се избере, но може и да не се избере правителство", каза Сидеров и допълни, че всички ще видим как ще гласуват депутатите от "Атака".

"Аз пак ще давам гласа си да има заседания, за да се приемат важните точки", обеща Сидеров. Той отрече някой да го е призовавал да си дава гласа.

Атакистът заяви, че за него има значение да работи парламентът, за да може да се приемат важните законопроекти.

"Винаги сме осигурявали да има заседание, защото заседание трябва да има", коментира Сидеров. На въпрос защо само той се е регистрирал от своите депутати, Сидеров отговори, че по този начин дава знак и винаги си поемал отговорността.

Лидерът на атакистите поясни, че въпреки регистрацията си той и партията му не подкрепят кабинета "Орешарски".

Той обясни, че се е регистрирал за кворум, защото трябва да има заседание, "а и е дошъл патриархът и не трябва да се подиграваме с гостите".

"Аз излизах сам на избори, не се крия като Борисов зад лицето Плевнелиев, след това да го чука по челцето", каза лидерът на "Атака".

Той посочи, че по този начин "Атака" е спряла пътя на ГЕРБ обратно към властта, за да не рекетира повече. Волен Сидеров потвърди, че има заплахи за живота и здравето му от страна на ГЕРБ, и обеща да даде данни.

"За разлика от мен Цветанов ходи с 12 души охрана, абсолютно незаконно", каза атакистът и допълни, че в този момент може да каже само толкова по въпроса.

Водещи

Най-четени