Частични избори се провеждат в няколко района в страната 29.09 | 09:13

Денят на вота е стартирал нормално

От Христина Рафаилова

Частични избори се провеждат на редица места в страната. Днес жителите на община Белене,община Гърмен и община Трън  ще решат кой да бъде новият им кмет. 

В Белене хората ще отидат до урните, след като досегашният градоначалник  Петър Дулев беше избран за депутат в 42-то Народното.

В надпреварата за вота там участват Милен Павлов Дулев от местна коалиция "Бъдеще за община Белене", Емил Петров Михайлов от коалиция "Демократи и земеделци за Белене", Милена Недкова Мънева от "Нова алтернатива" и Момчил Недялков Спасов от БСП.

Мераклиите за кмет на Гърмен ще участват Минка Капитанова от ДПС и Верхад Ислямов от ГЕРБ. До избора се стигна, след като досегашния Ахмед Башев беше избран за народен представител и встъпи в длъжност.

В Трън хората ще избират между Симона Минева е кандидатът на ПП "Българска социалдемокрация", Виктор Витомиров на българско национално движение ВМРО, Николай Георгиев - ПП "Нова алтернатива", Станислава Алексиева - ПП ГЕРБ, местна коалиция БСП-ЗНС - Георги Миленков и Николайчо Станчов от ПП "Съюз на демократичните сили".

Изборният ден е започнал нормално във всички райони, съобщава агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени