Джамбазки: Не ми е важно на мен дали премиер ще е Борисов, или Кънев 10.10 | 09:20

ВМРО сезира всички институции заради предизборната агитация на турски език

От Теодора Кокаланова

Ще водим разговорите за правителството върху нещата, които трябва да се случат. На предстоящите разговори за съставянето му няма да бъде важно кой е премиер, а какво трябва да се направи. Не ми е важно на мен дали министър-председател ще е Борисов, или Кънев. 

Това заяви зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на Нова телевизия. Той потвърди, че ВМРО ще сезира всички институции заради предизборната агитация на турски език.

"Първо, това е абсолютно незаконно. Второ, ДПС говори сепаративно. Плаши тези хора, набутва ги в един ъгъл. Тези хора трябва да знаят български език, това е един европейски език", подчерта той. По думите му Местан и Хафъзов внушават разпад на държавата.

Според Джамбазки в следващия парламент трябва да има комисия, която да разследва кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС. "Механизмът, по който беше избран г-н Делян Пеевски, е показателен за разпада на държавността. Неговият избор беше свързан и с рухването на КТБ. Нашата група ще подкрепи изясняването на този случай, така че да стане ясно кой стои зад тези хора", отсече зам.-председателят на ВМРО. 

Водещи

Най-четени