Илиана Раева: Мога да ръководя спорта у нас 13.09 | 10:48

Бившата вече треньорка на ансамбъла изрази високи амбиции за в бъдеще

От Константин Симидчийски

Илиaна Раева заяви днес в ефира на ТВ7, че ще се бори за влизане във високите етажи на спортната администрация. Чаровната бивша гимнастичка може отново да се впусне в дебрите на спорта, като самата тя смята, че може да ръководи спорта в България от най-високо ниво.

Треньорката на националния отбор по художествена гимнастика вчера обяви, че се оттегля от спорта след като възвърна ансамбъла ни на световните върхове.

"След еуфорията на олимпийските игри хората останаха с впечатление, че българската гимнастика ще продължава да ги радва. Аз със сигурност мога да твърдя, че това ще бъде така," увери Раева.

По думите й по-важно е, че отборът остава, тъй като той се е научил "да тренира както трябва, да се състезава както трябва и да побеждава", той няма да започне от нулата и ще продължава да радва българската публика.

"Аз не вярвам в малшанса," категорична е Раева. Тя коментира факта, че българските състезателки не успяха да вземат олимпийски медал, като подчерта, че щом това се е случило, то явно някъде там нещо не е направено на 100% и е допусната грешка.

"Не мога да бъда недоволна," каза треньорката, относно представянето на отбора си. Тя подчерта, че не вини гимнастичката, която е допуснала грешката в един от елементите, заради която отборът не получи медал. "Такива неща се случват," коментира Раева.

Едно от най-големите имена в българската художествена гимнастика говори още за личния си принос за развитието на българския и световен спорт. Тя посочи, че е опитала да защити името на българската школа и е успяла да допринесе с отличаващите се съчетания за развитието на световната гимнастика.

Раева обясни, че все още не сигурна с какво ще се занимава оттук насетне. По повод въпроса на водещия Николай Бареков дали ще заеме поста директор на Националната федерация по художествена гимнастика, Раева не даде категоричен отговор дали ще се кандидатира.

"Аз винаги съм се ползвала с подкрепата на Мария Гигова." Тя обаче припомни, че сама се е преборила за провеждането на Световната купа по худ. гимнастика да бъде в София и дълго време с цената на много услия е изпълнявала няколко роли едновремнно - треньор, мениджър и президент.

В студиото на "Гореща точка" Илияна Раева нееднозначно заяви, че ще се бори за влизане във високите етажи на спортната администрация.

"Смятам, че бих могла да ръководя спорта в България," заяви още тя.

Водещи

Най-четени