Комплиментите към Фетел не спират да валят 11.04 | 19:09

"Той става все по-добър", не скри задоволството си шефът на Ред Бул Крисчън Хорнър

От iNews.bg

Удивителната форма на Себастиян Фетел от началото на този сезон не остана незабелязана и от неговия шеф Крисчън Хорнър, който не пропусна да отправи своите комплименти към световния шампион.

Младият германец спечели първите две състезания от календара на Формула 1 за този сезон, като вече оглави временното класиране при пилотите с преднина от 24 точки пред втория Дженсън Бътън от МакЛарън.

"Той се намира в наистина страхотна форма", каза Хорнър, след като Себ грабна победата в Гран при на Малайзия вчера.

"Мисля, че той бе най-спокойният от всички по време на състезанието. В бокса всички се чувствахме много разгорещени, но когато разговаряш със Себ, той звучи така, сякаш държи всичко под контрол. Неговата увереност е на високо ниво, като в момента той наистина си върши работата".

"Смятам, че той продължава да трупа опит. Представянето му в Малайзия бе много зряло, като Себ наистина контролира своето каране. Той става все по-опитен. Понякога е лесно да забравим, че всъщност става дума за 23-годишен състезател".

Шефът на Ред Бул сподели и мнение, че другият пилот на "биковете" Марк Уебър ще повиши нивото си на представяне и ще отговори на предизвикателството на световния шампион.

"Мисля, че състезанието в Малайзия бе наистина добро за Марк", отбеляза Хорнър. "Естествено, че той ще остане разочарован от старта си, но аз разговарях с него и той приема позитивите от карането си. Да изпуснеш за малко подиума, след първа обиколка като тази означава, че си карал страхотно".

Водещи