Отложиха делото "Белнейски" за 19 февруари 29.01 | 13:15

На следващото заседание трябва да присъства и свидетелят Владимир Славов

От Елена Кирилова

Пловдивският апелативен съд отложи за 19 февруари делото за убийството на сестрите Белнейски, което беше образувано по жалба на подсъдимия Лазар Колев съобщава агенция "Фокус”.

Защитата на Колев трябва да посочи до 4 февруари номерата на всички дела, които ще бъдат приложени, за да се докаже, че ключовият свидетел Владимир Славов е лъжесвидетелствал.

Съдът иска Славов да присъства и на делото на 19 февруари.

Адвокатите на Лазар Колев искат нова мярка на подзащитния си, като нейното разглеждане ще се състои по преценка на съда на следващото заседание.

До заседанието е необходимо осигуряването и на двамата свидетели, чиито имена не бяха съобщени, за да се осигури тяхната безопасност.

В края на днешното дело Колев обяви пред съда, че по време на престоя си в ареста Иширковеца е излизал по 3-4 пъти на ден с голям тефтер и химикал навън. Това накарало Колев да се съмнява, че той е поставено лице от следствието.

Според Колев нещата, казани от свидетеля, са неверни и той не е споделял с него нищо подобно.

Направена е и очна става между Славов и Колев, за да се изясни дали наистина е имало тефтер и дали наистина е излизано от килията. По този повод адвокатите на Колев заявиха пред съда, че настояват съдът да изисква записи от видеокамерите на затвора от 2009 г. Целта е да се провери свидетелската добросъвестност на Славов.

Водещи