Отложиха делото "Белнейски" за 26 март 19.02 | 19:37

Днес беше изслушан свидетел по делото

От Елена Кирилова

Делото "Белнейски” беше отложено от Пловдивския апелативен съд за 26 март, съобщават от пресслужбата на Съдебната палата в Пловдив.

Днес съдът разгледа делото с подсъдим Лазар Колев. Това е второто разглеждане от съда, след като Върховният касационен съд го върна за ново разглеждане.

Лазар Колев получи наказание "доживотен затвор без замяна” с присъда на Окръжния съд в Пазарджик. Тя беше потвърдена и от Пловдивския апелативен съд. Колев е признат за виновен, че на 28 януари 2006 г. умишлено е умъртвил сестрите Христина и Росица Белнейски, с цел да бъдат прикрити други престъпления, включително изнасилване и блудство, за които той също беше признат за виновен.

Мъжът е извършил убийството при условията на опасен рецидив, с особена жестокост и по особено мъчителен начин.

Ето защо той е осъден да заплати 400 хил. лева обезщетение на родителите за претърпените морални вреди.

По време на днешното заседание бяха приети писмени доказателства. Освен това беше разпитан и свидетелят Ангел Атанасов. По повод неговите показания, беше извършен преразпит на свидетеля Владимир Славов. Имало е и очна ставка между двамата.

Без уважение съдът остави искането на защитата за разпит на настоящата съпруга и сина на свидетеля Ангел Атанасов. Причината за това е, че и двамата са разпитани по приложените и изискани следствени дела и разпитът им не е във връзка с предмета на докладване на делото.

Освен това съдът не уважи искането на Лазар Колев за промяна на мярката му за неотклонение. Той иска от "Задържане под стража” тя да стане по-лека, като се прецени, че не са нарушени разумните срокове за справедлив процес и не са налице новопостъпили обстоятелства.

Делото "Белнейски” беше отложено за 26 март от 9 часа. До тази дата ще бъде изготвена и представена петорна арбитражна комплексна експертиза.

Водещи

Най-четени