Разследването за убийството на Мирослава е на финал 27.09 | 11:27

Окръжният прокурор на Перник очаква то да приключи до края на годината

От Диана Цветкова

Очаквам до края на годината да приключи разследването за убийството на Мирослава Николова и да бъде внесен прокурорски акт. Това каза окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов, цитиран от БТА.

Найденов засяви, че в момента разследващите извършват допълнителни действия, но отказа да конкретизира с мотива, че не е необходимо те да бъдат оповестявани.

17-годишната Мирослава беше отвлечена в Перник на 7 ноември миналата година.

След като близо месец полицията отричаше да работи по отвличане и дори се появиха твърдения, че момичето е избягало, на 12 януари тази година тялото ѝ бе открито в землището на пернишкото село Планиница.

За отвличането ѝ бяха задържани Стойчо Стоев – Чочо и Марио Любенов – Заека. Основната версия, по която се работи е, че те са похитили Мирослава, за да искат крупна сума от гаджето на сестра ѝ, когото познавали.

Впоследствие задържаният Чочо се самоуби докато беше с белезници на ръцете пред очите на антимафиотите, докато извършваха повторен оглед в дома му.

Срещу Марио Любенов – Заека са повдигнати обвинения за отвличането и убийството на момичето.

Междувременно Пернишкият окръжен съд осъди Заека на пет години затвор заради лаборатория за фалшиви пари, които полицаите откриха в обитаван от него апартамент в кв. "Изток" по време на акация "Автокрадци" миналата година.

Тогава бяха иззети 40 фалшиви банкноти, а в жилището бяха намерени и компютър с файлове за разпечатване на купюрите, на винетни стикери и купони за храна. Докато течеше делото за фалшивите пари, бе направена съдебно-пихиатрична експертиза, която доказа, че Марио Любенов е вменяем.

Водещи

Най-четени