Калин Терзийски играе в спектакъл по своя книга 21.01 | 08:35

„Алкохол“ превежда през драмата и отчаянието на един чувствителен човек, завладян от алкохола

От Олга Андреева

Носителят на тазгодишната Европейска награда за литература Калин Терзийски участва като актьор в спектакъл по собствената си книга "Алкохол" заедно с режисьорката Цветелина Стоянова.

Страдание и възторг, опиянение и абстиненция, светлини, бутилки и истински черен дроб видяха в Студио 5 зрителите на спектакъла "Алкохол", реализиран по едноименния роман на Калин Терзийски и Диана Драгоева, съобщи "Булфото".

Писателят, който впечатли Европа с краткия си разказ "Има ли кой да ви обича" играе безмълвно в представлението самия себе си, режисьорката Цветелина Стоянова – Цвъ е в ролята на неговото Аз, а гласът на брат му, Светослав Терзийски, е част от ключовите диалози. Много мултимедия, светлинни постановки и звукови палитри допълват актьорската игра.

Зрителите в препълнената зала бяха преведени през многото фази, причини, оправдания, радости и отчаяние в живота на един интелигентен и чувствителен човек, завладян от алкохола.

Следващият спектакъл е на 27 януари от 19 часа. Билети може да се закупят на касата в Студио 5 в НДК, вход А3, от билетния център на НДК, както и в мрежата на Ticketstream, Ticketpro, Ticketsbg и Eventim.

Водещи

Най-четени