Мюзикъл-гротеска в памет на Станислав Стратиев 24.01 | 14:01

„Наемателката“ е включена в сборника „еМОрфей“

От Гергана Златкова

Текст за мюзикъл-гротеска в памет на Станислав Стратиев ще бъде представен в клуба на Младежкия театър "Николай Бинев" на 25 януари от 18.00 часа.

"Наемателката" е в сборника "еМОрфей" - пет пиеси и един актьорски дневник от Мая Кисьова.

Книгата е публикувана от издателството "Скалино" със съдействието на МОНТФИЗ, съобщават организаторите.

Останалите работи в сборника са "еМОрфей" - драма (писана специално за конкурса на Австрийския П.Е.Н. клуб "Да поговорим за границите"), "Turning Trick" - комедия, "Силната" - драма  (рефлекс към монодрамата на Стриндберг "По-силната"), "Еднодвама Розиноси" - абсурдистки пачуърк (писана специално за първия в България конкурс за абсурдистка пиеса "Носорог", вдъхновен от "Носорозите" на Йонеско).

Актьорският дневник на спектакъла "Безопасни игли / Safety Pins / Английские булавки", който Мая Кисьова създава заедно с един от най-добрите автори на хайку в България - Петър Чухов (също преподавател в МОНТФИЗ), проследява пътя на независимия уникален творчески проект.

В премиерата ще участват Кремена Димитрова - пиар на Младежкия театър, Емилия Миразчийска - издател, Слав Бойчев - собственик и директор на МОНТФИЗ, автор на предговора на книгата, актьор, Петя Бойчева - актриса, и авторката Мая Кисьова - актриса.

Ще бъдат представени интересни моменти от раждането на драматургични образи и теми, както и откъси от пиесите.

Водещи

Най-четени