Къде закусваме? Не и на масата... 23.02 | 09:14

Масата вече не е традиционното място за хранене в началото на деня

От Олга Андреева

Кухненската маса е едва петото най-популярно място за закуска, сочи ново проучване, цитирано от Newslite.tv.

Въпреки че масата е смятана за традиционно място за похапване сутрин, най-често ядем на бюрото, на дивана или на път за работа. 

Изследователите открили, че една трета от британците твърдят, че никога не сядат, докато закусват. Все пак сядането на масата не е чак толкова нетипично, но е по-характерно за уикенда, когато хората не бързат за работа.

Изглежда добрата стара закуска вече е в миналото, защото все повече хора ядат, докато се обличат или карат кола. 

Времето се оказва основен фактор за това. Голяма част от британците заявяват, че са прекалено заети сутрин, за да отделят време, в което да седнат и да се хранят правилно. 

Проучването сочи, че хората обикновено се събуждат 43 минути преди часа, в който трябва да напуснат къщата. Почти половината от анкетираните твърдят, че редовно пропускат закуската, защото нямат време за нея. 

Две трети от запитаните са на мнение, че се справят по-добре в работа, ако са закусили и разбират колко важно е първото хранене за деня. Един на всеки десет души предпочита да си хапва на бюрото, докато всеки пети яде, докато гледа телевизия. 

Интересното е, че една четвърт от анкетираните отбелязват, че не могат да се хранят на масата, защото твърде често тя е затрупана с поща, документи и върху нея има компютър. 

Ето и списък на десетте най-популярни места за закуска:

1. Пред телевизора

2. На работа

3. На дивана

4. На крак, докато се обличате

5. На масата

6. Докато проверявате имейли

7. В колата

8. В леглото

9. На път за работа

10. Под душа