Kottarashky и Миленита на Elevation 16.05 | 11:58

Ясни са и десетте финалисти от конкурса за непопулярна група

От Олга Андреева

Седем от най-нашумелите в последната година български групи потвърдиха участие на сцените на музикалния фестивал Elevation.

В двата фестивални дни публиката ще може да чуе изпълненията на болкан трип-хоп сензацията Kottarashky, които наскоро издадоха втория си албум, Миленита, фънк бандата Southwick, Rubikub и Roots Rocket band.

Честта да открият второто издание на фестивала се падна на The Top Stoppers, Ogi 23 и Camp Sessions на 22 юни, съобщиха организаторите от ON Stage.

Ясни са вече и десетте финалисти от конкурса на Еlevation Music Festival за непопулярна група или изпълнител.

Над 200 групи и изпълнители от цяла България заявиха желание да участват на музикалното събитие, заедно със звездите Cypress Hill, Ерика Баду, Fat Boy Slim и др.

Десетте избрани имена, които ще се борят за място на сцените на фестивала и чийто подбор е изцяло съобразен с характера на фестивала и звездите от афиша, са: Аcoustic Corporation, Aftertaste, Algoriddim Live Band, Better Than Grey, BZD, Gross, Rebelites, Sound Solutions, Soundbleed и The Barbarones.

Тепърва предстои да бъдат избрани двама от финалната десетка. На 31 май от 20:00 часа в столичния бар Radio Café жури в лицето на Gravity Co, SKRE4 и Der Hunds ще избере победителя, който ще се качи редом с тях на главната сцена. Този на второ място пък ще се качи на трета сцена, заедно с много други български и чужди изпълнители.

Интернет потребителите също ще могат да гласуват за своите любимци от 17 май, който ще се качи на трета сцена на фестивала.

Билети за фестивала, който ще се състои на 23 и 24 юни, с откриващо парти на 22, могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim на цена от 99 лв.

Водещи

Най-четени