Metallica 3D идва с гръм и трясък 05.09 | 11:18

Филмът за иконичната група излиза по нашите екрани едновременно със световната си премиера

От Мартина Панайотова

Три години след последния концерт на Metallica в България групата се завръща у нас - този път с ново спиращо дъха шоу в 3D формат, което ще гледаме едновременно с целия свят. "Metallica Through The Never" може да се види ексклузивно в IMAX 3D от 27 септември до 3 октомври и в 3D кината в цялата страна с лимитирани прожекции между 4 и 6 октомври.

Билетите са в продажба от този петък, съобщават разпространителите. Metallica - Джеймс Хетфийлд (вокал и китара), Ларс Улрих (барабани), Кърк Хамет (китара, беквокал) и Робърт Трухильо (бас китара, беквокал) - е продала над 110 милиона албума по света и през 2012 г. направи едно от десетте най-печеливши турнета с приход 86,1 млн. долара от продадени билети само за 30 концерта.

Специално за филма екипът създава зрелищен спектакъл, съдържащ най-сложните и ефектни сценични елементи от концертите на групата през годините, актуализирани още по-внушителни. Има и изцяло нови сценични решения.

За заснемането на "Metallica Through The Never" едновременно работят 24 камери, а публиката е потопена в едно от най-провокативните и вълнуващи киноизживявания, пише БТА. Реализацията на сценичната конструкция е поверена на екипа на Адам Дейвис, работил за някои от най-големите музикални турнета, включително последното на Мадона.

"Сглобяването на представлението бе невероятно съчетание между изкуство и наука. Количеството на високотехнологично оборудване е безпрецедентно дори за нас. Има безброй проектни и строителни елементи, които никога не са правени преди", казва Дейвис.

Резултатът е сцена с дължина 60 метра, снабдена с невероятно количество хидравлично и пневматично оборудване, лазери, люкове, прожектори, пиротехника. За транспортирането им са нужни 37 камиона, над два пъти повече от необходимите за стандартно шоу на голям стадион.

Режисьор е Нимрод Антал ("Хищници", Kontroll). На големия екран в продукцията изгрява звездата на Дейн ДеХаан (The Place Beyond the Pines, Kill Your Darlings и предстоящия "Невероятният Спайдърмен 2") в ролята на Трип – млад фен, изпратен на специална мисия по време на грандиозния концерт на Metallica пред многолюдна публика.

Докато групата изпълнява някои от емблематичните си парчета пред десетки хиляди фенове, Трип трябва да стигне до закъсал камион и да вземе мистериозен пакет, който да занесе до мястото на шоуто. Бусът му обаче е блъснат от загубил контрол шофьор.

Контузен и замаян, Трип се измъква от колата и се озовава между разгневени протестиращи и въоръжени полицаи. В хаоса разярен маскиран ездач спира погледа си върху Трип, докато безразборно раздава удари на цивилни хора и ченгета. Докато бяга през изоставените, постапокалиптични на вид градски улици, Трип разчита само на себе си, за да се спаси и да успее да достави на групата ценната пратка, без да се превърне в поредната жертва на ездача.



Водещи

Най-четени