Moby, или денс инвазията на Spirit of Burgas 14.08 | 13:53

Skunk Anansie и Moby взривиха всички със страхотно шоу

От Елена Кирилова

Само за ден фестивалният град Бургас успя да се преобрази неузнаваeмо, след като хиляди хора от цялата страна се стекоха на едно място, в очакване да видят не кой да е, а самите Skunk Anansie и хедлайнъра на Spirit of Burgas - Moby.

Препълнената с младежи Морска градина се пръскаше по шевовете от хора, облечени в тениски с прословутото човече – знак на Moby, докато към 20:00 ч. опашките пред входовете не станаха огромни. Очакваните 20 000 души бяха там, за да се потопят напълно в музикалното приключение, наречено Spirit of Burgas.  

И докато на главната сцена пееха P.I.F., а след тях и Jeff Scott Sotto, навсякъде се обсъждаха песните, които най-чаканите изпълнители на вечерта евентуално ще изпълнят. Наличието на толкова много хора донесе съвсем различна атмосфера и много повече нетърпение у присъстващите.

Когато в 22:15 ч. на главната сцена се качи рок торнадото Skunk Anansie, вокалистката Skin изненада всички не само с екстравагантното си сценично облекло, прилепнал черен блестящ комбинезон с огромна яка с пера, но и с невероятната енергия. Под звуците на "Because of You”, "Weak” и добре познатото парче "Hedonism” Skin се хвърли в огромната тълпа фенове, минути след това слезе при тях и изуми всички с желанието си да бъде близо до публиката.

Към тълпата отлетяха два чифта палки за барабани, докато Skunk показваха колко добре работят отново заедно на една сцена, сякаш никога не са се разделяли.

След взривяващия сет оставаха 20 минути до истинския акцент на фестивала - Moby. През това време огромна част от публиката се насочи към рок сцената, за да види дошлите за пети път у нас Kultur Shock. Джипси пънкът в лицето на "Tutti Frutti” взриви феновете още в първите минути след пристигането им, докато вокалистът весело се шегуваше, че самият Moby е дошъл да послуша песните им и подскача някъде отпред.

За съжаление изпълнението на Kultur Shock съвпадна почти изцяло с това на Moby. Част от хората се отделиха, за да се върнат към главната сцена, където истинското шоу продължи.

Moby се появи точно по график, като не пропусна да благодари на български на всичките си фенове. И сякаш всичко беше на наша страна – топлата и приятна вечер, пълната луна и един от денс законодателите в момента, застанал пред нас с китара в ръце.

Moby не успя да разочарова никого, защото поднесе на публиката всичко онова, което тя очакваше от него. Прозвучаха ”Porcelan”, "Why Does My Heart Feel So Bad”, "Natural Blues”, "Lift Me Up”, "Feeling So Real”, както и още много любими парчета, на които всички подскачаха с високо вдигнати ръце

В края на шоуто Ричард Мелвил Хол, както е истинското име на Moby, не пропусна да представи всички музиканти, с които работи. Но това, което накара всички да крещят с пълно гърло, бе представянето на басистката, българката Светлана Василева.

След края на страхотния концерт, всички изчакаха началото на дръм енд бейс изпълненията. За съжаление на повечето фенове на този стил Shy FX не се появи. По-рано организаторите съобщиха, че той е в болница, а на негово място ще застане британецът BigBud, който се изяви в първия фестивален ден на MaxBass сцената. Заедно с него се появи и обявеният по програма Stamina MC.

Вторият ден на Spirit of Burgas показа, че българската публика е изключително топла към изпълнителите, независимо от това какъв стил е музиката, която звучи.

Сега ни остава единствено да дочакаме и последната фестивална вечер, когато ще видим Deftones и Leftfield. 

Водещи

Най-четени