Radiohead отменят седем концерта от турнето си 22.06 | 16:50

Причината е развалено светлинно оборудване

От Елена Кирилова

Radiohead отмениха седем от концертите си, след като в събота, 16 юни, сцената им в Торонто рухна, уби член на техническия екип и рани още трима души, съобщава NME.com.

На бандата й се наложи да отмени участията си, предвидени за края на този месец и началото на юли в Европа. Причината е, че инцидентът е довел и до унищожаване на "уникалното” светлинно шоу и части от оборудването. Нужно е то да бъде ремонтирано, така че турнето на групата да продължи благополучно.

Групата излезе и с официално изявление, в което членовете на Radiohead обясняват, че все още се борят с мъката и шока от ужасния инцидент, то има и други причини за временното прекъсване на европейската обиколка.

Пропуснатите концерти са в Италия, Германия и Швейцария. За всички тях ще бъдат насрочени нови дати. Повече информация за това ще има на 27 юни.

Турнето ще продължи турнето си от Франция на 10 юли, а следващото участие е на фестивала Bilbao BBK в Испания.

На 21 юни бе оповестено, че четири компании, включително и една, управлявана от Radiohead, са били помолени да се съобразят с разследването в Канада. Все още се работи по уточняването на виновните за трагичния инцидент.

Водещи

Най-четени