Аня Пенчева разкри хранителния си режим 09.07 | 15:48

Актрисата внимава какво хапва, но не е вманиачена по здравословното хранене

От Лазар Тодоров

Аня Пенчева строго следи калориите, които приема всеки ден. Актрисата споделя, че приема не повече от 700 калории дневно, които си набавя от вкуснотии като домашна лимонада, риба, салата с печена диня и рукола, писаха от "24 часа".

Сряда вечер обаче актрисата оставила режима си на заден план и наблегнала на шопската салата и кебапчетата. Причината за това са две нейни приятелки (Боряна Павлова и Лили Славова), които се прибирали от Америка. Аня споделя, че идеалната фигура не е всичко и когато е била най-слаба е била най-нещастна. Освен всичко друго тя казва, че по-закръглените жени имат по-малко бръчки по лицето.
Когато си е у дома се случва да готви по 3 пъти на ден като се съобразява най-много със сина си Ангел, който е европейски шампион по супермото и има нужда от специална диета, за да е във форма.

Аня Пенчева се стреми да избягва захарта, като я заменя с мед или стевия. Обича да си прави тирамису като вместо захар, слага мед.

Едно от любимите неща, които обича да приготвя са десертите, които почти никога не липсват на трапезата дори и в 3 часа през нощта. Така се случило, когато се прибирала от турне със свои колеги - Мария Статулова и Стоян Алексиев. В един момент Стоян заявил, че е доста гладен и Аня го нагостила с пълнени чушки, пиле с ориз и торта.

"Обичаме да си ходим на гости, да показваме как готвим и да се забавляваме. Аз не съм от тези, които много се глезят и много се обичат. За малко сме на този свят, за да се ограничаваме", споделя актрисата.

Аня Пенчева даде и рецептата за домашната си лимонада, в една чаша от която се съдържат около 80 калории, 2 г фибри и 23 г въглехидрати:

 

Продукти:

За 4 чаши: 5 лимона, 1 с.л. мед, 1 л газирана или обикновена вода и няколко стръка мента (може и джоджен)


Начин на приготвяне:

1. Измиваме лимоните и изцеждаме сока на 4 от тях. Петия нарязваме на кръгчета.
2. Разбъркваме меда в малко вода, за да се разтвори.
3. Наливаме газираната вода при лимоновия сок, слагаме меда и леда.
4. Украсяваме с мента и сервираме.

Водещи