Българска модна класа от NEVENA 23.02 | 11:13

Колекцията носи духа на парижкия шик, впечатлява с цветове и материи

От Олга Андреева

Ценителите на висшата мода се събраха, за да видят бляскавото ревю, с което българска модна марка NEVENA представи новата си колекция Haute Couture 2012.

Вдъхновена от елегантността на френския шик, колекцията от 44 рокли на дизайнерката Невена Николова, комбинира ефирност, стил и практичност. Моделите са изработвани преди всичко на ръка в продължение на месеци.

Силуетът на роклите всъщност е илюзия, създадена от два напълно самостоятелни модела – пола и блуза, подходящи и за други елегантни комбинации.

Мултифункционалността на моделите е пренесена и при съчетанието на цветове и тъкани, и дори при аксесоарите.

Новост в колекцията са джобовете - дори и в дългите, тежки рокли, както и лежерните дантелени блузи-"тениски" – свободни на пръв поглед, но с кройка, подчертаваща финеса на фигурата.

Палитрата от цветове е богата и дръзка, телесният цвят е представен в цялото му многообразие, а черно-бялата комбинация е демонстрирана както в класически, така и в игриви вариации. Дори на пръв поглед хладните ежедневни тоалети носят сексапил.

При материите е наблегнато на деликатността и естественото – коприна и дантела. Коприната е представена чрез различни структури – ефирен шифон, полупрозрачен тюл, органза, фино преплетена дантела или сатен.

Допълнение към всеки тоалет са ефирни копринени туники и ризи и наметки от нежна френска дантела. 

Аксесоарите са неочаквани, но приложими към всеки гардероб. Част от модерните колани са аранжирани с красиви цветя от багрена коприна, изработени чрез старинни японски техники, а други са решени в модерни и екстравагантни форми.

Тоалетите бяха представени от две от новите звезди на българския телевизионен екран – Ирена Милянкова ("Под прикритие”) и Ива Янкулова (която предстои да видим в новия сериал "Отплата”), както и от известните манекенки Джия Лазарова, Никол Станкулова, Юлия Юревич, съобщи "Булфото". 

Модното събитие уважиха примата на българската естрада Лили Иванова, певицата Мария Илиева, актьорът Калин Сърменов, бившата гимнастичка Симона Пейчева, тв водещите Мариана Векилска и Мира Добрева, Сашо Диков и дъщеря му Петя, Зейнеб Маджурова, Кремена Домусчиева.

Водещи

Най-четени