Гари Рос няма да режисира продължението на "Игрите на глада" 11.04 | 14:18

Режисьорът твърди, че не разполага с достатъчно време, за да създаде качествено продължение на лентата

От Елена Кирилова

Режисьорът на филма "Игрите на глада” Гари Рос потвърди, че няма да застане начело на екранизацията на втората книга от поредицата на писателката Сюзан Колинс.

Рос обясни защо е взел решението да не участва в създаването на втория филм от сагата, но се носят слухове, че става дума за проблеми със заплащането.

Преди време един от участниците в "Игрите на глада”, Джош Хътчърсън, заяви, че е малко вероятно Рос да напусне екипа, тъй като "той е единственият, който може да режисира втория филм”.

Въпреки това Гари Рос обяви, че се оттегля и настоя, че не разполага с достатъчно време, за да направи достатъчно задоволително продължение на лентата.

"Противно на всички медийни спекулации и след сериозно обмисляне, реших да не режисирам "Възпламеняване”. Като сценарист и режисьор не разполагам с времето, от което се нуждая, за да напиша и подготвя филма, който искам да създам, защото трябва да се съобразя с графика за производството”, обясни Рос.

Представител на филмовото студио Lionsgate разкри, че екипът много съжалява, че режисьорът е решил да се оттегли.

Рос получи похвали за невероятната си работа по първия филм, която изглежда е спечелила одобрението на компанията. Тя обяви, че би се радвала отново да работи с него.

Водещи

Най-четени