Дай на хората зрелище! Или иначе казано – риалити формати 20.08 | 17:30

Вижте с какво ще ни забавляват родните телевизии през новия сезон

От Гергана Златкова

Новият телевизионен сезон стартира ударно през месец септември. Той ще предложи на зрителите разнообразни риалити формати, излъчвани в праймтайма на националните ни телевизии, и може да бъде обобщен така - "Да живее зрелището". Или иначе казано - риалити форматите.

Освен приключенското шоу ала "Сървайвър" - "Африка: Звездите сигурно са полудели" и поредния сезон на превърналото се в култова поредица Big Brother, в родното ефирно време ще намерят място продукции от всякакъв тип. И каквото най-вероятно е желанието на продуцентите – за всеки вкус.

Основни конкуренти за вниманието на родния меломан са bTV и Нова телевизия, които излизат на ринга в праймтайма.

Напълно непознатият за аудиторията формат Vox Populi – интерактивен филм с отворен край – ще направи премиерата си в праймтайма на bTV.

То представлява нов за родния ефир проект, в който зрителите определят края на историята. Всичко се случва под формата на своеобразен референдум, чрез гласуване на различни социални и морални казуси от реалния живот.

Всеки епизод ще представя филм, който ще бъде с отворен край. Той ще разказва човешка история с морален конфликт. Чрез реални сюжети за любов, престъпления, семейни и социални отношения филмът ще отваря на въпроса – как трябва да постъпят героите на финала на историята.

Нова телевизия ще се състезава за зрителското внимание с три формата, които са изключително различни един от друг.

9 септември е датата, на която стартира музикалното шоу X Factor

По думите на продуцента Маги Халваджиян във втория сезон на певческото състезание има изобилие от интересни кандидати, вълнуващи лични истории, много сериозни кандидати и музикални битки.

"Марс и Венера" пък е новото риалити, което ще дебютира за зрителите с епизоди всеки делничен ден през септември, а в него необвързани мъже и жени ще могат да открият любовта.

Предаването ще залага на активни дискусии и разнообразни теми на разговори, а публиката ще може да взема участие във всяка една ситуация в студиото. Централни, съдейки, разбира се, по името, са темите за любовта, доверието и различията между половете.

Водещи

Най-четени