Джони Деп спешно ще напусне Австралия, за да спаси своите кучета 15.05 | 13:42

В противен случай териерите Бу и Пистъл рискуват да бъдат евтаназирани

От iNews.bg

Американският актьор Джони Деп, който е в Австралия за снимките на петата част на филма "Карибски пирати" тази вечер срочно ще напусне страната, за да спаси своите кучета, предаде AFP.

Йоркшир териерите Бу и Пистъл рискуват да бъдат евтаназирани. В края на месец април Пит ги взе със себе си, излитайки с частния си самолет. Но при пристигането си в Австралия той не обяви на властите за влизането на домашните му любимци в страната.

По този начин животните не преминаха през задължителните ветеринарен преглед и карантина. След като научил за случилото се, министърът на селското стопанство на Австралия Барнаби Джойс постави ултиматум на актьора. В следващите две денонощия ще трябва кучетата да бъдат или евтаназирани,, или да бъдат изведени от страната.

"Бу и Пистъл трябва да бъдат изведени от Австралия,заяви Барнаби. Съществуват правила за влизането на животни в Австралия - те трябва да преминат през ветеринарен контрол и през карантина. Джони Деп разполага с 50 часа, за да ги върне обратнов Калифорния със същия самолет, с който са пристигнали. В противен случай ние ще бъдем принудени да ги приспим", заяви Барнаби Джойс.

Водещи

Най-четени