Итън Хоук и Майкъл Алмерейда ще работят върху нова версия на "Цимбелин" 11.08 | 15:47

Мила Йовович ще бъде злата кралица - мащеха

От Лазар Тодоров

Актьорът Итън Хоук и режисьорът Майкъл Алмерейда отново ще работят заедно над осъвременена екранизация на пиеса на Шекспир, съобщи "Hollywood Reporter”.

Алмерейда ще заснеме съвременна версия на пиесата "Цимбелин" (1609-1610 г.). В нея се разказва за келтския крал на Британия.

 Сюжетът на новия "Цимбелин" ще описва епичната битка между корумпирани полицаи и банда търговци на наркотици в безнравствената Америка на XXI век. Създателите обещават да съчетаят духа на сериала "Синовете на анархията" със стила на филма "Ромео+Жулиета". Каква роля ще изпълни Итън Хоук, все още не се съобщава. Знае се обаче, че Алмерейда е поканил Ед Харис, за да пресъздаде ролята на краля Цимбелин, а известната холивудска звезда Мила Йовович ще се превъплъти в образа на злата кралица-мащеха, допълва БТА.

Снимките ще започнат на 19 август в Ню Йорк, а през ноември Хоук ще пристъпи към друг Шекспиров проект - ще се завърне на театралната сцена в постановка на "Макбет".  Предишната съвместна работа на Алмерейда и Хоук бе филмът "Хамлет" (2000 г.).

Водещи

Най-четени