Ким Катрал, Джоли и Деми Мур в битка за роля в еротичен филм 07.08 | 11:18

Някоя от тях ще изиграе скандалната съблазнителка във филма по романа „Петдесет нюанса сиво“

От Олга Андреева

Коя ще изиграе ролята на позастаряващата съблазнителка във филма по скандално еротичния роман "Петдесет нюанса сиво" - Ким Катрал, Анджелина Джоли или Деми Мур?

Романът, който за няколко месеца се превърна в бестселър и беше прочетен и коментиран позитивно от куп знаменитости, ще бъде филмиран от Universal Pictures и Focus Features. Продуцентите му са Майк де Лука и Дана Брунети, работили по "Социалната мрежа".

Кастингът за филма е една от най-горещите теми – спрягат се все известни имена, а изглежда и звездите имат мерак да участват в еротичната лента.

За ролята на Елена, която съблазнява младия Крисчън Грей и го въвежда в света на нетрадиционните форми на сексуални отношения, базирани на ролеви игри на господство и подчинение, се спрягат имената на Мур, Джоли и Катрал.

55-годишната актриса, изградила култовия образ на Саманта в "Сексът и градът", засега обаче отрича да са я търсили за ролята, посочва NME.com.

Пред в. Sun тя заяви: "Никой не ме е питал за това (дали да стана част от екипа на филма), но книгата определено ми хареса страшно много". След такова изказване, нищо чудно и да ѝ се обадят.

Мъгла обвива все още и имената на актьорите, които ще влязат в двете основни роли – на студентката Анастейжа Стийл и младия бизнесмен Крисчън Грей, които се забъркват в страстна и дръзка афера.

Миналата седмица звездата от "Хари Потър" Ема Стоун отрече да чете сценария на филма. За ролята се спрягат още имената на тийн звездите Луси Хейл и Ашли Бенсън.

Ролята на Крисчън пък най-вероятно ще бъде поверена или на гаджето на Нина Добрев – Йън Сомърхолдър, или на звездата от поредицата "Истинска кръв" Александър Скарсгард.

Преди няколко дни Чанинг Тейтъм сам заяви, че би изиграл мъжката роля, но само ако в ролята на студентката влезе съпругата му Джена Дюан.

Откакто беше публикуван миналата година, "Петдесет нюанса сиво" стана известен по цял свят с наситеното си сексуално съдържание и противоречиво представяне на сексуални отношения, включващи съзнателното нарушаване на различни табута.

Трите романа на британската авторка Е. Л. Джеймс до момента са продадени в над 31 милиона копия по цял свят.

Водещи

Най-четени