Кой и защо е получавал забрана да посещава "Оскар"-ите 24.02 | 16:45

Дори и да се казвате Парис Хилтън, поканата ви за церемонията не е гарантирана

От Олга Андреева

Остават само три дни до наградите "Оскар" и вече тече трескава подготовка сред участниците и гостите. Знаете ли, че има известни личности, които не само не са получавали покана, а и официално им е било забранявано да посетят церемонията по връчването на наградите? Вижте някои от тях, представени в Yahoo:

Никола Картие

Този човек се прочу миналата година, след като стана първият номиниран за "Оскар" кинаджия с официална забрана да присъства на награждаването. Картие е продуцентът на "Войната е опиат", режисиран от Катрин Бигълоу. На церемонията миналата година военната драма получи цели шест статуетки. Но Картие така и не видя върховния момент. Защо?

Причината е, че продуцентът е разпращал и-мейли на своите приятели в Академията. В тях той ги е убеждавал да гласуват за "Войната е опиат". Подобна постъпка никак не се понрави на организаторите и те не се поколебаха да премахнат Картие от списъка с гости.

Парис Хилтън

Русокосата Хилтън е получавала не една и две забрани в своя живот. И все пак, невъзможността да посети наградите "Оскар" през 2008 г. може би бе една от най-неприятните. От Академията така и не дадоха официално изявление, но се появиха слухове, че причината е филмът на Хилтън "The Hottie and the Nottie".

Неговата премиера се състоя само няколко месеца преди церемонията, а представянето му в бокс офиса бе плачевно. Дори се нареди в класация за 100-те най-лоши заглавия за всички времена. Твърди се, че Парис Хилтън се е разделила с около два милиона долара за специална рокля за церемонията, която така и не облякла.

Саша Барон Коен

Популярният актьор получи забрана да присъства на церемонията през 2010 г., но в крайна сметка новината не шокира никого. Откакто "Али Джи" и "Борат" се появиха по кино и телевизионните екрани, Коен се прослави като скандален актьор, който редовно върши и говори непредвидими и неуместни неща.

Твърди се, че Коен и Бен Стилър е трябвало да направят пародия на триизмерния "Аватар", който бе номиниран за няколко награди. Продуцентите на шоуто обаче решили, че Саша ще обиди толкова много режисьора на "Аватар" Джеймс Камерън, че той би могъл дори демонстративно да си излезе. А това би изглеждало много, много зле. И така, от Академията взеха решението да не допускат Коен и по този начин да предотвратят драмите.

Бритни Спиърс

При нея случаят бе особен, тъй като не стана ясно дали тя изобщо е била канена на церемонията през 2008 г. И все пак получи забрана да посещава каквито и да било партита и събития около "Оскар"-ите. Причината е, че организаторите се страхуваха, че Бритни ще се появи на някое парти или дори на червения килим и ще "направи сцена". Те просто не пожелаха да рискуват, тъй като тогава Спиърс не преживяваше най-леките моменти в живота си.

Водещи

Най-четени