Лейди Гага и Джъстин Бийбър се надпреварват за 1 млрд. гледания в YouTube 06.10 | 16:15

Гага е на път да бие, но тийнейджърът е с по-добри позиции в дългосрочен план

От

Клиповете на Лейди Гага и Джъстин Бийбър в популярния сайт за видеообмен се състезават кой пръв да достигне 1 милиард гледания, съобщава статистическата агенция TubeMogul. Ако феновете продължат да гледат видеата и на двамата изпълнители със същата скорост, с която и до сега, Гага ще достигне целта около 20-ти октомври.

Според друга агенция - Visible Measures, Гага вече е достигнала заветните 1 милиард гледания, но не в YouTube, а във всички сайтове за видеообмен. Анализаторите са взели под внимание не само оригиналните клипове на изпълнителката, но и техните копия и пародии поместени в над 200 видео сайта.

Ако използваме този метод за изчисление само клипът на ексцентричната изпълнителка „Bad Romance” има повече от 630 милиона гледания в различните сайтове. Независимо от това все още никой изпълнител не е постигнал 1 милиард гледания само в YouTube. До този момент претенденти да променят това са Гага и Бийбър, защото Майкъл Джексън, който държи третата позиция - има само 600 милиона гледания.

Младият Джъстин може да се окаже истинският победител в крайна сметка, дори и да не достигне до 1 милиард преди Лейди Гага. Неговите клиповете се радват на средно 3.98 милиона гледания дневно, докато видеата на Гага се преглеждат „само“ по 2.04 милиона пъти средно на ден.

Бийбър е с водещи позиции за гледания на ден от февруари тази година като клипът към песента му „Baby” е най-гледаното видео в YouTube за всички времена – 350 милиона посещения.

Водещи

Най-четени