Малкият бе благословен от кралицата-прабаба 24.07 | 18:00

Новороденият принц напусна двореца Кенсингтън, след като бе представен на Елизабет Втора

От Мартина Панайотова

Британската кралица Елизабет Втора днес посети новородения си правнук в двореца Кенсингтън - официалната лондонска резиденция на принц Уилям и херцогинята на Кембридж Катрин.

Кралицата за пръв път имаше възможност да види правнука си, който се роди в понеделник, на 22 юли, в болницата "Сейнт Мери", съобщиха световните информационни агенции.

Елизабет Втора пристигна в двореца Кенсингтън с тъмнозелен автомобил марка "Бентли" от Бъкингамския дворец, където е през последните два дни, преди да замине на лятна ваканция в Шотландия. По-късно в резиденцията на херцозите на Кембридж пристигна и принц Хари, за да види своя племенник.

Предполага се, че по време на посещението на кралица Елизабет Втора нейният внук и съпругата му са споделили какво име са избрали за първородния си син.

По традиция кралицата трябва да даде съгласието си за името. Макар това да се прави формално, едва след съгласието на Елизабет Втора родителите могат да обявят името на сина си публично.

По данни на ИТАР-ТАСС принц Уилям, съпругата и синът му вече са напуснали двореца Кенсингтън. Двойката с бебето е пристигнала в дома на родителите на херцогиня Катрин в графство Бъркшир.

На 22 юли, в понеделник, в 16.24 часа местно време херцогинята на Кембридж роди момченце, припомня БТА. Теглото на бебето е близо 3,8 килограма. Веднага след раждането кралица Елизабет Втора и съпругът й принц Филип изразиха възторга и очарованието си от щастливата новина.

Бебето е първото дете на двойката, която сключи брак през април 2011 г. в Уестминстърското абатство.

То е представител на четвъртото поколение на управляващата във Великобритания династия Уиндзор, а също трето правнуче, но първи правнук на 87-годишната кралица (другите две са момичета). Бебето на херцозите на Кембридж е трето по ред в наследяването на трона след дядо си принц Чарлз и баща си принц Уилям. След него е чичо му принц Хари, по-малкият брат на принц Уилям.

Във вторник, на 23 юли, херцогът и херцогинята на Кембридж напуснаха болницата "Сейнт Мери" със сина си и след като показаха бебето пред събралите се граждани и журналисти, заминаха за двореца Кенсингтън.



Водещи

Най-четени