Преговарят за холивудски филм за Майкъл Джексън 16.11 | 16:32

Montecito Picture Company е възможният продуцент на лента за Краля на попа

От Олга Андреева

Беше въпрос на време да бъдат обявени плановете за филм, посветен на живота и творчеството на Майкъл Джексън.

Само дни, след като лекарят му, Конрад Мъри, беше признат за виновен в непредумишленото убийство на певеца, продуцентската компания Jackson Estate вече е в преговори за създаването на такъв филм, съобщи Stereoboard.

Компанията Montecito Picture Company на Айвън Райтман и Том Полок вече се е срещнала с Джон Бранка от Jackson Estate, за да обсъдят създаването на филм за Краля на попа.

Самият Полок е потвърдил пред сп. Variety, че действително са водени разговори за продуцирането и финансирането на такъв филм, но че все още няма сделка.

Montecito Picture Company стои зад филми като "Road Trip", "Old School", "Високо в небето" с Джордж Клуни и "Клоуи".

Тази седмица стана ясно, че документален филм за Джексън, заснет по време на световното му турне от 1992-93 г., но непоказван досега, се очаква да донесе повече от 4 милиона лири печалба, когато бъде пуснат на търг следващия месец, съобщи Contactmusic.

Двучасовият филм се състои от кадри зад сцената, но Майкъл бил толкова недоволен от резултата, че уволнил екипа зад филма и дал единственото копие от него като бонус на неназован свой шофьор, който сега ще го пусне за продажба.

Въпреки опита на адвокатите на Майкъл да получат ексклузивни права над филма, съдия е отсъдил в полза на шофьора, тъй като лентата му е била дадена като подарък. Той обаче няма право да създава копия на филма.

Водещи

Най-четени