Спилбърг ще разказва за WikiLeaks на големия екран 03.03 | 17:44

Кинокомпанията Dream Works е закупила филмовите права

От Елена Коцева

Стивън Спилбърг е купил правата върху биографичен филм за най-скандалния човек от последните години - основателя на сайта WikiLeaks Джулиан Асандж, съобщава Mig.news.

Кинокомпанията Dream Works, в която Спилбърг е съсобственик, е закупила филмовите права върху книгите "WikiLeaks: Войната на Джулиан Асандж срещу секретността, показана отвътре" и "WikiLeaks отвътре: Очи в очи с Джулиан Асандж".

Автори на първата книга са журналистите от британския "Гардиан" Дейвид Лий и Люк Хардинг, сътрудничили на WikiLeaks при публикуването на серията разсекретени материали в британското издание.

Втората книга е написана от бившия асистент на Асандж, германеца Даниел Домшейт-Берг. В момента вече Джулиан Асандж е в изключително обтегнати отношения с тези свои бивши сътрудници. 

Джулиан Асандж все още се намира във Великобритания, където е под домашен арест. В момента тече процедурата по обжалване на решението на лондонски съд за екстрадицията на Джулиан Асандж в Швеция, където са му повдигнати обвинения за сексуални престъпления. 

Самият Асандж обяви, че в момента пише книга, за която вече сключи солиден договор с издателство "Арфред Нопф".

Водещи

Най-четени