Съдят Сталоун за „Непобедимите“ 26.10 | 15:44

Сценарист твърди, че на места филмът е идентичен с негов сценарий, който се опитал да продаде в Холивуд между 2006 и 2009 г.

От Олга Андреева

Холивудската легенда Силвестър Сталоун, който пристигна у нас на 29 септември за снимките на втората част на "Непобедимите", ще бъде съден заради първата част на филма.

Тази седмица сценаристът Маркъс Уеб е предприел съдебни действия срещу Сталоун във федералния съд в Манхатън, съобщи TotalFilm.com.

Уеб съди Слай, който е режисьор и сценарист на лентата, заради нарушаване на авторските права, твърдейки, че първата част на "Непобедимите", която излезе миналата година, "на места е идентична" с неговия сценарий на "The Cordoba Caper", който се опитал да продаде в Холивуд между 2006 и 2009 г.

Ако това действително се окаже така, Уеб ще има право да претендира за нанесени значителни щети.

Делото настоява още за съдебна заповед, предотвратяваща последващи нарушения, което може да повлияе на пускането на "Непобедимите 2", който по график би трябвало да тръгне по кината през август 2012 г.

Втората част на филма отново събира звезден актьорски състав от екшън герои, сред които Чък Норис, Жан-Клод ван Дам, Арнолд Шварценегер, Джет Ли, Джейсън Стейтъм, Долф Лундгрен, Брус Уилис, Мики Рурк, Джон Траволта.

Представителите на Сталоун все още не могат да бъдат открити за коментар.

Водещи