Фестивалът Sonisphere е отменен 29.03 | 12:58

Организаторите се оправдават с финансови трудности

От Олга Андреева

Организаторите на фестивала Sonisphere съобщиха, че музикалното събитие, което трябваше да се състои между 6 и 8 юли в Кнебуърт, Великобритания, се отменя.

Хедлайнерите на фестивала на Острова щяха да бъдат Queen с Адам Ламбърт, Kiss и Faith No More. Сред останалите изпълнители участиe бяха потвърдили Мерилин Менсън, Evanescence, The Darkness, Blackout и Skindred, припомня NME.

Организаторите на фестивала публикуваха официално изявление, с което обясниха, че отмяната се дължи на много трудната година, "по-трудна от очакваното".

Оказва се, че организирането на събитието през 2012 г. е "невъзможна задача", макар че не се конкретизира дали слабата продажба на билети е главната причина.

Ето какво гласи официалното изявление: "Със съжаление съобщаваме отмяната на Sonisphere Knebworth 2012. Организирането на фестивала в година с много предизвикателства се оказа по-трудно от очакваното и последните няколко месеца се борихме усилено да запазим Sonisphere в календара, но за съжаление обстоятелствата сочат, че няма да можем да го направим при стандарта, който с основание очакват и публиката, и изпълнителите."

Организаторите изразяват съжаление, че се е наложило да се стигне до това развитие и благодарят на феновете на фестивала за разбирането. Всички закупили билети ще получат парите си на 100% през следващите седмици.

Нищо не се споменава относно организирането на фестивала през 2013 г.

Водещи

Най-четени