Лара Крофт се завръща по-млада и по-безпомощна от всякога 04.06 | 13:01

Виртуалната археоложката се впуска в най-опасното приключение на живота си

От Ивайло Коралски

Лара Крофт се завръща в изцяло ново начало за серията Tomb Raider, започнала живота си като игра за PlayStation, PC и Sega Saturn през далечната 1996 година.

Издателят Square Enix разпространи обширен Е3 трейлър, който демонстрира нагледно защо играта беше представена като "рийбут" за франчайза.

Новата версия ще остави в миналото линейната природа на приключенията на госпожица Крофт. Вместо нея играчът ще може сам да избира пътя, по който да напредва в играта.

"Предоставяме на играча възможността да избере свой собствен път на развитие. С изключение на началото на играта, което трябва да послужи като ръководство, останалата част от приключението е изградена от изцяло свободен за изследване свят", споделят от Crystal Dynamics.

Идеята на създателите е играчът да влезе тотално под кожата на Лара, контролирайки дори нейното поведение по време на скок.

Новият Tomb Raider ще включва и ролева система, позволяваща развитието на способностите на Лара Крофт.

Приключенията на британската археоложка ще бъдат и един от визуалните върхове, що се отнася до презентацията във видео игрите, демонстрирайки богат детайл, реалистични лицеви изображения и ефекти, характерни за холивудските блокбъстъри.

Tomb Raider ще направи световната си премиера (включително и в България) на 5 март 2013 година за PS3, Xbox 360 и PC.

Предоставяме на вашето внимание и грандиозния трейлър, разпространен от Square Enix само ден преди началото на най-голямото изложение за развлекателен софтуер – Е3:

Водещи

Най-четени