1500 расови кучета от 10 страни на изложба в Бургас 05.07 | 18:03

Ще могат да се видят и българско овчарско куче, българско лудогорско гонче и български барак

От Олга Андреева

На когото пясъчните фигури в Бургас не са му достатъчно забавление, може да посети пъстрата киноложка изложба, която ще се състои от 7 до 15 юли в парк "Езеро", на поляната срещу пясъчния фестивал.

Над 1500 породисти кучета от десет страни ще радват бургазлии и гостите на града в тазгодишната програма на традиционната лятна киноложка изложба, която ще включва различни турнири и демонстрации - за работа по дива свиня (от гончета) и за работа по пернат дивеч ( от птичари).

Домашните любимци ще бъдат оценявани от международно жури, включващо съдии от Куба, Испания, Германия, Украйна, Молдова, Беларус и България, посочват от общината.

Сред най-интересните породи тази година са ротанеро мурсияно - собственост в миналото само на испанските крале и техните фамилии, померански шпиц, немски дог, английски сетер, йоркширски териер, както и официално признатите от Световния киноложки алианс нашенски породи - българско овчарско куче, българско лудогорско гонче и български барак.

Записванията стават в деня на изложбата от 19.00 часа на място. Таксата за участие за 1 изложба е 30 лв., а за всички изложби 60 лв.

Всички изложби ще бъдат откривани от 20.00 часа.

Водещи

Най-четени