Алкохолът, макар и в малки количества, прави хората по-привлекателни 13.05 | 20:01

Противоположният пол е по-желан още след първото питие

От Пламена Вълчева

Експерти доказаха, че хората наистина изглеждат по-привлекателни след няколко питиета. И докато досега само се чудехме дали това наистина е вярно, вече може да сме сигурни.

Изследователи от Бристол са провели лабораторни изследвания, за да преценят дали наистина алкохолът променя представите на човека за привлекателност, предава Daily Mail.

Експеримент е бил проведен измежду доброволци, които били накарани да гледат снимки на мъже, жени и пейзажи – преди и след употреба на алкохол. Във всяка една категория алкохолът влияел по различен начин на техните възприятия.

Желаещите да се подложат на теста били разделени на 2 групи. На едната група било дадено само по едно алкохолно питие, а на другата безалкохолно. 

Сред снимките имало 20 лица на мъже, 20 на жени и 20 пейзажа. Резултатите показали, че хората, употребили алкохол сметнали образите за много по-привлекателни, отколкото тези, които не са били спиртни напитки.

Това доказало предположенията на учените, че алкохолът все пак "си казва думата" и хората се увличат повече по противоположния пол още след първото питие. 

 



Водещи

Най-четени