Американец ползвал носна кърпа не за хрема, а за теч от мозъка 07.05 | 16:33

Мъжът имал дупка на мембраната около сивото вещество

От Христина Рафаилова

Настинките и грипът на се единствената причина да бъркате постоянно в джоба за носна кърпичка. 

Dailymail разказва за случая на Джо Наги, който си мислел, че има постоянна хрема. Оказало се обаче, че от носа му тече течност от мозъка. 

Наги отдавал състоянието си на климата в Аризона, където живее. 

В началото от носа на мъжа започвала да капе бистра течност през две седмицi. След това обаче това се превърнало в постоянно негово състояние. 

"Тази чиста течност течеше от носа ми, подобно на сълзи от очите. В един момент аз носех носни кърпички през цялото време, джобовете ми бях пълни с тях", разказва той. 

Заради носа си Наги преживява редица неудобни моменти, когато е сред хора. Често му се случвало да не успее да вземе кърпичката си навреме и течността да започне да капе пред публика. 

През цялото време мъжът приемал лекарства против алергии. Той установил, че нямат никакъв ефект и решил да отиде на лекар. 

Специалистите установили след прегледа, че на мембраната около мозъка на пациента има дупка и мозъчната течност капела през носа му. 

"Ние не се замисляме, че мозъкът ни се намира точно над носа", обяснява неврохирургът Питър Накажи. 

Наги ще бъде подложен на операция, тъй като е прекарал почти смъртоносен менингит и мозъчната течност се е  инфектирала. 

Накажи обяснява, че човешкото тяло произвежда около 12 унции течност всеки ден. Тя е достатъчна, за да запази мозъка от изсушаване. 

Причините за това тя да изтича през носа може да бъдат различни. Това може да бъде причинено от стара рана на главата, както и от пункция на гръбнака или медицинска операция. 

Неврохирургът обяснява, че дупката може да бъде залепена.

Водещи