Американец твърди, че напитка може да измести традиционната храна (ВИДЕО) 26.05 | 17:22

Забравете за нормалната храна

От Пламена Вълчева

Американец твърди, че изобретената от него напитка може да замени традиционната храна и да спести на човечеството много пари и време, съобщава Daily Mail. 

Звучи невероятно, но след смутита и шейкове е ред на Soylent, която окончателно ще даде край на традиционната храна. Първоначално Роб Райнхарт е създал напитката за себе си, но вече я продава в интернет.

Тя до такава степен е станала известна, че Роб е събрал около 30 000 клиенти. Доставя им я на прах в пакетчета, придружени от малки контейнери с олио. Смесването на двете с вода осигурява 2000 калории на потребителя. 

Напитката е богата на всички важни мазнини, въглехидрати, протеини, витамини и минерали. Обогатена е също с ликопен, женшен, гинко билоба, лутеин. Мазнините се осигуряват от олио от канола, въглехидратите - от малтодекстрин и овесено брашно, протеините - от ориз.

Според създателят й 25-годишният софтуерен инженер тя е много вкусна и напълно замества традиционната храна, която той нарича "изкопаемо гориво за човешка енергия". Учените обаче изразяват съмнения и изтъкват, че в чудодейната напитка липсват много антиоксиданти и важни минерали.

Водещи

Най-четени