Британците вярват повече в зелени човечета, отколкото в Бог 28.10 | 11:10

Възрастните били по-наплашени от извънземните

От Лазар Тодоров

Проучване показва, че повече от половината британци (51%) вярват, че не сме сами на планетата и някъде се крият странните зелени човечета, пише Metro.

Изследването е проведено сред 1500 възрастни и и 500 деца на възраст от 8 до 12 години. Колкото и странно да звучи, възрастните са по-страхливи от децата и дори са склони да вярват повече в извънземни, призраци и НЛО, отколкото в Бог.

Един на всеки пет британци твърди, че му се е случило нещо свръхестествено, а един на всеки десет смятат, че в някой момент от живота им къщата им е била обитавана от духове.

26% от децата вярват, че извънземните са маскирани хора. Едно на всеки 20 деца твърди, че лично познава извънземно. Според малчуганите майка им би могла да бъде извънземно, въпреки че най-заподозрян в случая е брат им.

13 на сто от възрастните твърдят, че се страхуват от извънземни повече, отколкото децата си, но се стремят да прикрият страха си пред малките.

"Живеем в ерата на науките и много от нас вярват, че съществува живот извън границите на нашия свят и извън разума ни", споделя Наташа Кръмп, мениджър на компанията, направила изследването.

 

Водещи

Най-четени