В Германия искат да изгонят наемател, защото пушел много 19.02 | 13:30

Германски федерален съд нареди да се преразгледа съдебно дело срещу 75-годишен закоравял пушач

От iNews.bg

Германски федерален съд нареди да се преразгледа съдебно дело срещу 75-годишен закоравял пушач, който бил принуден да напусне обитавания от него апартамент, защото отказал да го проветрява, съобщиха AFP.

Съдът прецени, че живеещият под наем в апартамента пенсионер и собственицата на жилището трябва да стигнат до консенсус по взаимно съгласие. Представен от медиите като един от най-известните пушачи в Германия, 75-годишният Фридхелм Адолфс бе сезирал федералния съд в Карлсруе, надявайки се да бъдат отменени две предишни съдебни решения, които разрешаваха на собственицата да го прогони от обитавания от него апартамент в Дюселдорф. 

Тя твърдеше, че носещият се от жилището цигарен дим стигал до шахтата на асансьора. През 2013 г. собственицата настояла Адолфс, който е бивш портиер в сградата и пуши петнайсетина цигари дневно, да напусне апартамента, в който живеел от около 40 години. Съседи се оплакали, че от жилището редовно се носел остър мирис на цигарен дим.

Съдът в Карлсруе заключи, че доказателствата в подкрепа на твърденията на собственицата са недостатъчни. Така бе отменено решение на Апелативния съд в Дюселдорф от юни 2014 г., което потвърждаваше предишно съдебно решение в полза на собственицата.

"Щастлив съм, че ще мога да остана в апартамента", заяви Адолфс. Преценявайки, че тази съдебна битка е излишна, съдът в Карлсруе прикани собственицата и наемателят да решат проблема по взаимно съгласие.

Водещи

Най-четени