Вижте най-креативните детски снимки, правени в България! 10.12 | 11:15

Драга Сапаревска има уникален стил на работа и се отличава от останалите детски фотографи

От iNews.bg

Драга Сапаревска е български фотограф с лесно разпознаваем и отличаващ се стил. Тя се занимава основно с портретна фотография, а акцент в работата й са детските снимки, които сякаш са излезли от някоя мрачна приказка. 

Вижте какво разказа тя специално пред Jenite.bg:

Кой е най-трудният момент, който си преживяла по време на снимки?

Няма да забравя една студийна фотосесия от миналата Коледа, когато техниката ми отказа, а пък родителите искаха на всяка цена да изтръгнат усмивка от 2-месечното си бебе. 

Веднъж си бях заключила фокуса по време на сватба и поради стреса не можах да разбера веднага какво се е случило. Опитах се да се обадя на приятели фотографи, но тъкмо си бях сменила джиесема със смартфон и пръстите ми се оказаха изненадващо неловки.

Има и други случки, които не бих нарекла "трудни", а хем забавни, хем стресиращи...

Веднъж снимах в житна нива на Околовръстното и дойде полиция.Друг път снимах мъж модел в готик стайлинг, закачен с белезници на колона в едни развалини, когато се появи охраната и попита: "Вие да не правите пакости?" 


Случи се и една лека катастрофа на път за снимки с четири красиви алтернативни моделки в колата ми. След това снимахме все пак.

Като цяло, непрекъснато се случват интересни неща по време на снимки, но тайната е да останеш спокоен и да измислиш как да постигнеш максималното с наличното.

Кое е най-голямото предизвикателство при снимането на хора? Как предразполагаш своите модели?
С възрастни модели се разбирам нормално. Разказвам им вицове, шеги, за да постигна естествена усмивка. Ако са двойка, има и възгласи "Горчиво!". Ако е дама, която си прави лична фотосесия, много внимателно се опитвам да разбера в какъв образ би искала да се види – хората не си правят професионална фотосесия, ако искат да се видят в ежедневен вид.

С деца също се разбирам доста добре, самата аз имам три деца. Харесвам децата – те са мили, диви, сладки, игриви, с големи искрени очи. Предизвикателство са снимките на тийнейджъри.

Прочетете още сега цялото интервю с Драга Сапаревска, за да разберете повече за работата й като фотограф и за да видите впечатляващите й снимки! 

Най-четени