Градовете, които трябва да посетите през пролетта! (СНИМКИ) 17.03 | 11:44

Романтична Виена ще ви впечатли с булеварди в парижки стил

От Пламена Вълчева

Пролетта вече идва насам и романтиката в Европа изглежда по-примамливо от всяко друго време на годината. След като избутахме зимата, е време да обърнем внимание на красотите около нас, които се бяха скрили в сянката на мрачното време.

Богати на наследство, архитектура, изкуство, музика и храна, градовете в Европа са готови да посрещнат посетителите си с живописни крайбрежни ивици, изкусителни вина и просторен списък на музеи и магазини.

Вижте кои са най-добрите градове за почивка през пролетта в Европа според Huffington post.

Амстердам, Холандия

Холандия се гордее със своите лалета, и пъпките са голям бизнес. Тази пролет може да се насладите на провинцията с велосипед, за да видите огромните полета в ярки цветове.

Лисабон, Португалия

През пролетта най-западната столица на Европа се къпи в топъл климат с впечатляващи цветове. Пътуване до Лисабон е приказна забежка в глобален град, който ни напомня за Ренесанса.

1221981Будапеща, Унгария

Столицата Будапеща се слави като приятелски настроена към бюджета дестинация. Градът предлага лечебни термални бани, долната страна на река Дунав се гордее с опера, театри, и историческия еврейски квартал на града.

Рига, Латвия

Рига е синоним на класическа музика, елегантност и историческа архитектура. Човек може да се изгуби в страничните улички през пролетната сутрин и да посети средновековния център на града, който предлага най-широката колекция на Ар Нуво сгради в света. Тук, концентрацията на забележително непокътната средновековна архитектура датира от ХІІ век.

Копенхаген, Дания

С идването на пролетта започва и година на датски дизайн и архитектурни изложби в Копенхаген.

Белград, Сърбия

Историята на Сърбия е оставила красота в Белград, където съветски блокове се разполагат между модерни художествени шедьоври. Градът излъчва открит начин на живот: По Великден реките през пролетта се изпълват с живот, с разходки, с плаващи барове и клубове.

1221989Дубровник, Хърватия

Дубровник е известен с Далматинското си крайбрежие. През пролетта градът се превръща в маскирана площадка заради фестивал, където класически музиканти и танцьори изнасят серенади по улиците.

Матера, Италия

Този южен италиански град е хаотична смесица от каменни селища. Романски и скални църкви напомнят за следи от благородство.

Виена, Австрия

Домът на Моцарт, Бетовен и Щраус, австрийската столица се гордее с архитектура на издълбани херувими, пищни фигуранти, и драматични куполи. Съблазнителна и романтична Виена събира изкуство, музика и култура, които преливат в елегантни булеварди в парижки стил.

Монтрьо, Швейцария

Натрапчиво красивия пейзаж на Монтрьо разполага с буйни, силни алпийски хълмове, кристално чистото езерото Женева, както и красиви гледки към заснежените Монблан. Чистият, свеж въздух е идеален за туризъм, разходка с лодка, или почивка на открито.

Водещи

Най-четени