Измислиха нов начин за консумация на алкохол (ВИДЕО) 27.03 | 17:28

С „Vaportini“ можеш да вдишваш алкохола

От Пламена Вълчева

"Vaportini" е нов революционен метод за "поглъщане" на алкохол. Хората могат да го използват, за да увеличат ефекта от действието на алкохола без ненужните калории, въглехидрати или примеси, които обикновено вървят ръка за ръка с алкохол, предава Oddity Central.

Уредът загрява алкохола до 60 °C и позволява на желаещите да вдишват парите с помощта на сламка.

Няма нужда да се казва, че да вдишваш алкохола, е толкова лошо, колкото звучи. "Има един така наречен "удар" в мозъка, когато алкохолът се приема по този начин, защото той още не си е поправил път към черния дроб, а това може да увеличи риска от увреждане на мозъчните клетки", казва професор Джонатан Чик, психиатър от Единбург.

Той посочва още, че има риск от инхалация, което е директен удар в мозъка и резултата може да бъде нестабилност, падания, импулсивно поведение.

Родителите трябва да знаят, че този уред може да се закупи от всеки по интернет. "Все още се правят експерименти за хората на възраст под 21", казва доктор Томас Грийфилд, директор на Националния център за алкохолни проучвания в Калифорния.

Създателите на "Vaportini" спорят, че той е легален и е изобретен като нов метод за "пиене" на алкохол. Други експерти казват, че "Vaportini" е безвреден метод, който трябва да се използва с изключителност бдителност.

Най-четени