Как да ускорите метаболизма си без време 26.03 | 07:39

Няколко съвета за по-бърза обмяна на веществата

От Мартина Панайотова

Разбира се, че с настъпването на пролетта започваме да си мислим как съвсем скоро ще обличаме леки дрехи, ще изглеждаме красиви и свежи. Макар и да не са спали зимен обаче, през студените месеци мнозина от нас са понатрупали някой и друг нежелан килограм.

Ето няколко съвета за по-бърз метаболизъм:

1. Повече ананаси

Бодливият плод съдържа бромелаин. Този ензим с растителен произход има толкова впечатляващ ефект, че гастроентеролозите го използват за лечение на сериозни стомашно-чревни разстройства. Бромелаинът помага на клетките в панкреаса да раздробяват веществата по възможно най-добрия начин.

2. И повече секс

Сигурно сте чували шегата за диетата "Секс и ябълки". Е, според днешното ни проучване, този хранително-удоволствен режим може да се преименува на "Секс и ананаси". Съвсем сериозно. Редовните креватни упражнения повишават хормоналните нива, което, от своя страна, подобрява метаболизма.

3. Нека душът бъде студен

Звучи странно, но пък има някаква логика. Тя се състои в следното: къпането със студена вода ни кара да треперим, а междувременно метаболизмът се засилва, заради съкращаването на мускулите.

Останалите може да научите в Jenite.bg.

Водещи

Най-четени