Какво не знаем за грейпфрута? 01.02 | 17:15

Няколко причини да хапвате по-често грейпфрут

От Лазар Тодоров

Зимата е сезон, през който се оплакваме, че няма как да подсилваме имунитета си. Все не успяваме да си намерим какви плодове и зеленчуци да ядем. Спираме се като цяло само на добре познатите портокали и мандарини.

Обаче има един плод, който всъщност е много полезен. Някои не са големи почитатели на грейпфрута, но се оказва, че той може да бъде доста добър приятел през студените дни.

Ето няколко неща, които може би не знаете за този плод:

Зареден е с витамин C

Представете си, че сте си набавили цялата доза витамин C, от която имате нужда, още преди да е започнал денят ви. Само половин грейпфрут съдържа нужната за 24 часа доза. Така че наистина си струва да добавите този цитрус към сутрешното си меню. Независимо дали ще го направите на фреш, хапнете с лъжица или ще го поръсите с кафява захар като сладкиш. Грейпфрутът определено е чудесна зимна закуска.

Съдържа много фибри

Фибрите са съставката, която държи организма сит между храненията. Това прави грейпфрутът много подходящ за всяко ядене. По този начин няма да изпитвате нужда да си похапвате разни снаксове, бисквитки и всякакви "джънк"-храни.

Прочетете и останалите причини да хапвате по-често грейпфрут в Kulinar.bg

 

Водещи