Какво правят тези секс кукли разхвърляни по земята? (СНИМКИ) 03.04 | 22:00

Група активисти използват изкуството, за да изразят своето мнение

От iNews.bg

Няма нужда да се чудите как тези кукли са се озовали разпръснати по улиците. Те не са случайно оставени, а зад тази демонстрация има инициатива, организирана от дейци отдадени на изкуството.

В отговор на законодателството в Испания, което ограничава възможността за аборт, група активисти, отдадени на изкуството, са предприели действие.

Те са избрали да изразят мнението си, като напомпват наполовина секс кукли и ги разпръсват по улиците пред Министерството на правосъдието в Мадрид, предава Huffington post.

Артистите са се постарали куклите да бъдат осветени, а устите им да бъдат залепени с черно тиксо и така да привлекат общественото внимание.

Идеята е да се даде светлина на потисническите практики за вземане на решения от страна на политиците в Испания по отношение на въпроса с абортите.

Законът е взел решение да направи абортите нелегални, освен в случаи на изнасилване или сериозна заплаха за здравето, свързана с бременността.

Групата, която стои зад проекта, застава зад хората, които не са съгласни с идеята да се забрани доброволното прекъсване на бременността, освен в много крайни случаи. Ако една жена поиска да направи аборт, това автоматично я превръща в престъпник.

Проектът носи името Luzinterruptus и са били нужни 4 часа, за да се завърши и 2 часа, за да бъде представен. Групата е уверила, че след демонстрацията ще изчисти след себе си без да оставя пластмаса по улицата.





 



Водещи

Най-четени