Кои хора са по-щастливи? 16.04 | 17:19

Екстровертните хора се радват повече на живота

От Пламена Вълчева

Хората, които са екстровертни - енергични и настоятелни, заредени с положителни емоции, поддържат социални контакти и са приказливи, се чувстват по-щастливи, предава Science Daily.

Тимъти Чърч и неговият екип от Вашингтонския университет в Пулман ползвали 5 характерни особености на индивида, за да изследват поведението и настроението на студенти в САЩ, Венецуела, Китай, Филипините и Япония.

Въпросните 5 важни фактора са откровеност, добросъвестност, екстровертност, любезност и емоционална стабилност.

"Ние не сме първите, които се опитват да покажат, че по-екстровертното поведение в ежедневието е ключът към по-приятни емоции." казва Чърч.

Предишни изследния показват, че интровертите са особено щастливи, когато се опитват да имитират държанието на екстровертите – като да се усмихнат на непознат или да се обадят на стар приятел.

Според проучване от университета в Илинойс през 2011 г. щастливите хора са склонни да живеят по-дълго и да имат по-добро здраве, отколкото техните връстници, които са мрачни. Положителните настроения помагат за намаляване на нивото на стрес и насърчаване на здрава имунна функция. Те дори помагат да се съкрати времето за възстановяване на сърцето след тренировка.

Водещи

Най-четени