Кръв се лее от очите на 20-годишна (ВИДЕО) 27.06 | 15:31

Чилийка плаче с кървави сълзи

От Лазар Тодоров

Чилийка на 20 години се превърна в загадка за медиците, след като заплака с кървави сълзи, пише HP.

От очите на Ярица Олива от чилийското село Пуранкуе потекли кървави сълзи още в началото на месеца. Сега тя плаче по няколко пъти на ден, като изпитва неописуема болка.

Бащата на Яница я завел на лекар в съседния град Пуерто Монт. Но там само ѝ предписали капки за очи за облекчаване на паренето.

Отчаянието накарало бащата на Ярица да разкаже историята на дъщеря си по чилийската телевизия с призив за помощ. Офталмологът доктор Алехандро Луц се отзовал. Засега той само е видял видеозаписи на плачещата Ярица и нейни снимки.

Според него състоянието ѝ не се дължи на конюнктивит, бактериална или вирусна инфекция. Вероятно рядка патология, дължаща се на хемофилия, на нарушения на тромбоцитите или на използването на някои медикаменти кара момичето да лее кървави сълзи.

Предстои лекари да прегледат Ярица на място, допълва БТА.

Кървавите сълзи са известни под общото име хемолакрия, но няма ясна причина за тях. Може да се дължат на тумор, на травма, на инфекция или на други замърсяващи фактори. Хормонален дисбаланс при жените в детеродна възраст, също е сред причините.

Има три документирани случая на кървави сълзи - две индийки и една 15-годишна американка. Въпреки прегледите при лекари заключения не са направени.

През март канадец започна да плаче с кървави сълзи, но после се оказа, че е бил ухапан от отровна змия.

Водещи