Курс учи как да се справим със зомбита 26.04 | 07:43

Обучението включва редица компоненти за оцеляване навън

От Елена Кирилова

Никога не е лошо човек да бъде подготвен за всякакви видове извънредни ситуации, може би дори за тези, които е много много малко вероятно да се случат.

Ето защо двудневният курс за оцеляване при зомби атака ни се стори интересен, особено след излизането на книгата "Z-та световна война” на Макс Брукс.

Необичайното обучение се провежда в рамките на един уикенд в Санди, щата Орегон, съобщава OddityCentral.com. Неговите организатори са наясно, че зомбитата не са реални същества, ето защо курсът е ориентиран към оцеляване навън.

Програмата е достъпна само за възрастни и включва нощувки в хотел, както и уроци за усвояване на някои полезни умения за оцеляване. Участниците имат шанса да научат как да палят огън без кибрит или запалка, как да създадат импровизиран подслон и да намират храна.

Учениците могат да разберат как да избягват различни инфекции, как да намират чиста вода и как да използват томахавка.

Организаторите твърдят, че това, което привлича хората към курса, е именно идеята за зомбитата, защото тя го прави по-различен, а не обикновен и скучен двудневен курс.

Инструкторът Джейми Еспиноса твърди, че е много ентусиазиран от идеята, защото според него всеки иска да може да пребори зомбитата.

Водещи

Най-четени