Органите, които са ни излишни 12.07 | 15:33

Вижте без кои части от тялото си можем да живеем

От Лазар Тодоров

Човешкото тяло е една невероятна машина, чиито възможности все още не са добре изучени. Благодарение на еволюцията обаче тялото ни все повече се променя и усъвършенства. Някой части от него придобиват нови функции, а други стават ненужни.

Кои са органите, които не са ни необходими, за да живеем, т.е. липсата на какво няма да забележим? Още повече че съществуват редица примери, че премахването на някои от тях всъщност подобрява живота ни.

Предлагаме ви да видите от кои части може да се лишите, защото не са ви необходими.

Мъдреци. Чували сме противоречиви мнения за важността им от различните зъболекари, но според статистиката едва 5% от световното население имат достатъчно място в устата за тези зъби. Чували сме също така, че те се развалят първи, но съществува една теория, че навремето мъдреците са служели като резервни кътници.

Сливици. Всъщност не са чак толкова непотребни, защото спомагат за филтрирането на всякакви микроби, но са си заслужили мястото в този списък с това, че бидейки предразположени към инфекции, често се премахват при малките деца. За наш късмет сливиците постепенно се свиват и с възрастта спират да причиняват толкова неприятности.

Вижте и останалите на Fitwell.bg.

Водещи

Най-четени