Отиваш на ресторант – хапваш пръст и тор 13.02 | 11:13
В Токио го предпочитат и почвено
Токийски ресторант, специализирал във френска кухня, предлага на клиентите си меню с ястия, в които се използва пръст и компост, съобщава в. Daily Mail, цитиран от БТА.
Пръстта е специален чернозем от Канума, префектура Точиги.
Компостът се състои от остатъци от кафе и палмови фибри. Пръстта се слага във всякакви ястия - в супата, като сос, в ризото, в сладолед и в "прочистващ" ментов чай.
Ястията нямат въобще вкус на пръст, а са с изискаността, характерна за талантливия готвач на ресторанта "Ne quittez pas".
Той дори е печелил с особените кални специалитети телевизионен конкурс.
Цената на едно пълно пръстено меню е 70 британски лири. Интересът е голям и резервациите трябва да се правят поне една седмица предварително.
Водещи
-
Опашки и чакане по границите още от ранни зори
Пътуващите са призовани да следят актуалната обстановка.
26.12 | 11:45
-
Безопасен ли е мелатонинът – нови изследвания поставят това под въпрос
Някои проучвания установяват умерени ползи, като понижаване на нощното кръвно налягане и...
26.12 | 11:30
-
Заседяването около масата по празниците носи риск
Истината е, че холестеролът не се покачва за ден, но празничното преяждане и препиване могат...
26.12 | 11:15
-
С колко са поскъпнали основните хранителни продукти от януари досега?
Най-сериозното увеличение при млечните продукти е отчетено при маслото (250 г) – 23,24% ръст,...
26.12 | 11:00
Най-четени
-
В петък облачността временно ще се разкъсва и намалява
Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, а на 2000 метра – около...
26.12 | 09:15
-
Почитаме паметта на свети Йосиф Обручник
Празникът се нарича събор на света Богородица, защото богослужебното събиране на вярващите в...
26.12 | 09:30
-
Сняг и заледени пътища затрудниха движението в страната 3
Засегнати бяха отделни населени места в областите Видин, Монтана и Враца.
26.12 | 10:15