Отиваш на ресторант – хапваш пръст и тор 13.02 | 11:13
В Токио го предпочитат и почвено
Токийски ресторант, специализирал във френска кухня, предлага на клиентите си меню с ястия, в които се използва пръст и компост, съобщава в. Daily Mail, цитиран от БТА.
Пръстта е специален чернозем от Канума, префектура Точиги.
Компостът се състои от остатъци от кафе и палмови фибри. Пръстта се слага във всякакви ястия - в супата, като сос, в ризото, в сладолед и в "прочистващ" ментов чай.
Ястията нямат въобще вкус на пръст, а са с изискаността, характерна за талантливия готвач на ресторанта "Ne quittez pas".
Той дори е печелил с особените кални специалитети телевизионен конкурс.
Цената на едно пълно пръстено меню е 70 британски лири. Интересът е голям и резервациите трябва да се правят поне една седмица предварително.
Водещи
-
Майкъла: Ако ЦСКА играе само с Левски ще стане шампион
Според него Гриша Ганчев ще продължи да помага на клуба
06.05 | 18:00
-
Проф. Костадин Ангелов изригна: Абе, ти си държавата, бе! Ти трябва да носиш реда и законността!
Как така се качваш да шофираш пиян, избухна в социалните мрежи бившият здравен министър по...
06.05 | 17:40
-
Реконструкцията за Ф-16 на авиобаза "Граф Игнатиево" закъснява
Българската армия има системни и технологични проблеми, 2% от БВП са недостатъчни, смята...
06.05 | 16:59
Най-четени
-
Горещо! Слави тайно минал под венчило?
Шоуменът политик ихомълком се оженил за 25-годишна студентка навръх Свети Валентин
06.05 | 11:40
-
Евростат: Безработните младежи под 25 г. са 16%
Това сочат най-новите данни за март 2024 година
06.05 | 12:20