Отиваш на ресторант – хапваш пръст и тор 13.02 | 11:13
В Токио го предпочитат и почвено

Токийски ресторант, специализирал във френска кухня, предлага на клиентите си меню с ястия, в които се използва пръст и компост, съобщава в. Daily Mail, цитиран от БТА.
Пръстта е специален чернозем от Канума, префектура Точиги.
Компостът се състои от остатъци от кафе и палмови фибри. Пръстта се слага във всякакви ястия - в супата, като сос, в ризото, в сладолед и в "прочистващ" ментов чай.
Ястията нямат въобще вкус на пръст, а са с изискаността, характерна за талантливия готвач на ресторанта "Ne quittez pas".
Той дори е печелил с особените кални специалитети телевизионен конкурс.
Цената на едно пълно пръстено меню е 70 британски лири. Интересът е голям и резервациите трябва да се правят поне една седмица предварително.
Водещи
-
ООН прогнозира: 3,5 милиона души ще има в България през 2100 г.
Според доклада Китай, Германия, Япония и Русия вече са достигнали своя пик, а населението им...
13.08 | 21:00
-
Зеленски: Украйна и лидерите от ЕС се споразумяха с Тръмп за пет ключови принципа
Украинският държавен глава разкри подробности от срещата между европейските лидери и Тръмп в...
13.08 | 20:45
-
Прокуратурата и МРРБ проверяват сигнал за допълнителни възнаграждения в АПИ
Той е подаден през юни
13.08 | 20:30
-
Извънредни мерки по контрол на трафика в Гърция
Регулирано е движението на входовете и изходите на големите градове, където трафикът е много...
13.08 | 20:15
Най-четени
-
След 33 дни ваканция депутатите ще получат увеличени заплати
С допълнителните плащания, произтичащи от трудовия стаж на държавния глава Румен Радев, сумата...
13.08 | 11:30
-
Трима от „Наглите” изчезнаха мистериозно, издирват ги
Прокопи Прокопиев - Културиста, Ивайло Евтимов - Йожи и Даниел Димитров - Релето са в...
13.08 | 13:45
-
Близо 50% от българите и 69% от бизнеса подкрепят въвеждането на еврото
Това сочат резултатиете от проучване на "Алфа рисърч"
13.08 | 16:59