Отиваш на ресторант – хапваш пръст и тор 13.02 | 11:13

В Токио го предпочитат и почвено

От Ивайло Коралски

Токийски ресторант, специализирал във френска кухня, предлага на клиентите си меню с ястия, в които се използва пръст и компост, съобщава в. Daily Mail, цитиран от БТА.

Пръстта е специален чернозем от Канума, префектура Точиги. 

Компостът се състои от остатъци от кафе и палмови фибри. Пръстта се слага във всякакви ястия - в супата, като сос, в ризото, в сладолед и в "прочистващ" ментов чай.

Ястията нямат въобще вкус на пръст, а са с изискаността, характерна за талантливия готвач на ресторанта "Ne quittez pas".

Той дори е печелил с особените кални специалитети телевизионен конкурс.

Цената на едно пълно пръстено меню е 70 британски лири. Интересът е голям и резервациите трябва да се правят поне една седмица предварително.

Водещи

Най-четени